Плеър

  • Трейлър

Основните два плейъра имат вградени *Български субтитри, които се активират от бутона "CC"

Webtor Плейър    WebTorrent Плейър

(Webtor Плейър: Attached - Български; WebTorrent Плейър: CC - Bulgarian )!


*Български субтитри са налични за филми, които имат български превод и са обозначени с BG флаг!

Възможно е тeзи плейъри да не са налични за всички филми в сайта!


При проблем с двата плейъра: Спрете видеото на пауза и изчакайте няколко минути.


Сървърите 1,2,3 са без налични субтитри на български език и без наличен български дублаж (за филми обозначени с "БГ Аудио")!

Някой от тях може да имат опция за зареждане на външни субтитри, кодировката на файла трябва да е UTF-8!
Алтернативен вариант е зареждането на субтитри, чрез Substital - Разширение за Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox!


    Български субтитри за "Caligula"

    Свали от SubsUnacs
    Свали от SubSab
    Свали от Yavka
    Свали от Bukvi
    Свали от Opensubtitles
    Свали от Subsland

   За Сървър 1,2,3 препоръчваме зареждане на субтитри за онлайн гледане чрез добавката за Chrome, Mozzila, Opera - SubsTital


Caligula

Caligula

What would you have done if you had been given absolute power of life and death over everybody else in the whole world?Jan. 21, 1979Italy156 МинутиNC-17 – Adults Only
Вашата оценка: 0
10 1 глас

Синопсис

ПЪЛНА, НЕЦЕНЗУРИРАНА ВЕРСИЯ!

Родителски контрол: 18+

На кинофеста във Венеция от 1995 г. насам се повтаря следната история: докато изсипалите се звезди демонстрират скучновато поведенческо лустро, от яхта в морето предизвикателно махат дузина анонимни красавици. Те пък демонстрират физически прелести, разцентроват вниманието на зяпачите и концентрират това на фотографите.

Красавиците всяка година са различни. Но чичкото, който пафка самодоволно пурата си в тяхната компания, е един и същ. Той открива хубавите момичета, на някои им дава и шанс да пробият в киното. Правил го е много преди да измисли номера с яхтата. Негови открития са Серена Гранди, Франческа Делера, Дебора Каприолио, Клаудия Кол… Дори Стефания Сандрели е минала през ръцете му.

Този чичко се казва Тинто Брас, по народност е италианец, по професия – филмов режисьор. И то твърде добър. Той отдавна е персона нон грата за официалния протокол на Венеция, Кан и другите гранд фестивали, защото киното му не се вписва в консервативните рамки за приличие. Което не означава, че е неприлично. Тинто Брас е от най-големите майстори на филмовата еротика. При него сексуалният разгул не е самоцел, а чертата на естетичното се прекрачва само когато идеята го изисква.

Четиридесет години след своето създаване, технически освежен, в пълния си нецензуриран вариант филмът стъпва легално в световната киномрежа. Но си мисля, че някогашната ножица на цензорите може да е била и за добро. Сега “Калигула” е обременен от дълги – предимно сцени със сексуални оргии и насилие. Те текат понякога мудно, дори разводняват действието, оттам и емоцията. Все пак филмът си остава мощна метафора на (само)убийствената роля на деспотичната власт. При нея моралният разпад стига дъното си, а човешкият живот не струва нищо.

Посланието на “Калигула” е универсално. То прелетява над границите на Римската империя, над календарното отброяване на вековете. А и над сковаващите окови на жанровете – глупаво е да лепнеш на такъв филм етикет “софт порно” или нещо подобно. И хората, участвали в сътворяването му, не подлежат на изкуствено вкарване в графи – в сценарния екип е Гор Видал, актьорският състав е блян и за най-взискателния режисьор: Малкълм Макдауъл (като Калигула), Хелън Мирън, Питър О’Тул, сър Джон Гилгуд. Все едно, че си в Кралския Шекспиров театър! А може фантазията да те пренесе и в Болшой, ако се заслушаш в музиката на “Калигула” – там звучат Хачатурян и Прокофиев.

Това е Тинто Брас. Независимо дали прави кино или позира с разголени мадами, винаги показва добър вкус.

Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Други заглавия Caligola, Калигула
IMDb Рейтинг 5.3 31,139 votes
TMDb Рейтинг 5.4 257 votes

Режисьор

Tinto Brass
Режисьор

Екип

Сподели6

Подобни

Bombshell
Fullmetal Alchemist The Movie: Conqueror of Shamballa
The Hudsucker Proxy
Glass
Flatliners
Race
Jackie
Air Strike
Ordinary Days
A Russian Youth
Brigsby Bear
The Catcher Was a Spy

Оставете коментар

Име *
Добавете име
Email *
Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван
Уебсайт