What's happening?

Трейлър Докладвай

  • Трейлър


        "Caligola, Калигула"

Italy / 156 минути / NC-17 – Adults Only
Изберете български субтитри от бутона    (Bulgarian).
Субтитрите се извличат автоматично от opensubtitles.org


 Филмът не тръгва или прекъсва? - Презаредете страницата или сложете на пауза за 2-3 минути.
 Няма български субтитри? - Субтитрите не са качени в opensubtitles.org или филмът все още няма български превод.

Потърсете субтитрите от търсачката - бутон "Свали"- Субтитри, свалете и заредете субтитрите (субтитрите трябва да бъдат с кодировка UTF-8) в плейъра!


 
        "Caligola, Калигула"

Italy / 156 минути / NC-17 – Adults Only
Превод: Няма


Филмът не тръгва или прекъсва? - Презаредете страницата или сложете на пауза за 2-3 минути.
Без вгаредни български субтитри!
Някой от тях може да имат опция за зареждане на външни субтитри .
Aлтернативен вариант е зареждането на субтитри, чрез Substital - Разширение за Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox!

 
      

  Torrent/Magnet сваляне за "Caligula"


 720p 1080p 4K

 720p/1080p/4KUHD

 SD 720p 1080p 4K

 All 720p 1080p 4K

 All Quality 


 
Caligula

Caligula

What would you have done if you had been given absolute power of life and death over everybody else in the whole world?Jan. 21, 1979Italy156 МинутиNC-17 – Adults Only
Вашата оценка: 0
9 1 глас

Синопсис

ПЪЛНА, НЕЦЕНЗУРИРАНА ВЕРСИЯ!

Родителски контрол: 18+

На кинофеста във Венеция от 1995 г. насам се повтаря следната история: докато изсипалите се звезди демонстрират скучновато поведенческо лустро, от яхта в морето предизвикателно махат дузина анонимни красавици. Те пък демонстрират физически прелести, разцентроват вниманието на зяпачите и концентрират това на фотографите.

Красавиците всяка година са различни. Но чичкото, който пафка самодоволно пурата си в тяхната компания, е един и същ. Той открива хубавите момичета, на някои им дава и шанс да пробият в киното. Правил го е много преди да измисли номера с яхтата. Негови открития са Серена Гранди, Франческа Делера, Дебора Каприолио, Клаудия Кол… Дори Стефания Сандрели е минала през ръцете му.

Този чичко се казва Тинто Брас, по народност е италианец, по професия – филмов режисьор. И то твърде добър. Той отдавна е персона нон грата за официалния протокол на Венеция, Кан и другите гранд фестивали, защото киното му не се вписва в консервативните рамки за приличие. Което не означава, че е неприлично. Тинто Брас е от най-големите майстори на филмовата еротика. При него сексуалният разгул не е самоцел, а чертата на естетичното се прекрачва само когато идеята го изисква.

Четиридесет години след своето създаване, технически освежен, в пълния си нецензуриран вариант филмът стъпва легално в световната киномрежа. Но си мисля, че някогашната ножица на цензорите може да е била и за добро. Сега “Калигула” е обременен от дълги – предимно сцени със сексуални оргии и насилие. Те текат понякога мудно, дори разводняват действието, оттам и емоцията. Все пак филмът си остава мощна метафора на (само)убийствената роля на деспотичната власт. При нея моралният разпад стига дъното си, а човешкият живот не струва нищо.

Посланието на “Калигула” е универсално. То прелетява над границите на Римската империя, над календарното отброяване на вековете. А и над сковаващите окови на жанровете – глупаво е да лепнеш на такъв филм етикет “софт порно” или нещо подобно. И хората, участвали в сътворяването му, не подлежат на изкуствено вкарване в графи – в сценарния екип е Гор Видал, актьорският състав е блян и за най-взискателния режисьор: Малкълм Макдауъл (като Калигула), Хелън Мирън, Питър О’Тул, сър Джон Гилгуд. Все едно, че си в Кралския Шекспиров театър! А може фантазията да те пренесе и в Болшой, ако се заслушаш в музиката на “Калигула” – там звучат Хачатурян и Прокофиев.

Това е Тинто Брас. Независимо дали прави кино или позира с разголени мадами, винаги показва добър вкус.

Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Caligula
Други заглавия Caligola, Калигула
IMDb Рейтинг 5.3 31,139 votes
TMDb Рейтинг 5.4 257 votes

Режисьор

Tinto Brass
Режисьор

Екип

Сподели8

Подобни

Shadow in the Cloud
The Strays
Fan
Blue Giant
The Midnight Sky
The Dream Children
Simran
The Choice
The Other Me
The Talented Mr. Ripley
Do You Believe?
Gundala

Оставете коментар

Име *
Добавете име
Email *
Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван